НАЈНОВО

Битола инфо

Александар Најдоски од Битола го извлече Светиот крст од осветените води на Радика

Александар Најдоски од Битола го фати крстот во Радика на денешниот празник Богојавление кој беше организиран од Бигорскиот манастир.

Момчето по втор пат го фаќа крстот во реката Радика.

Претходно бигорската обител отслужи Златоустова литургија во возбновениот храм Света Богородица во село Ростуше по што следуваше литија до ростушкиот мос каде во реката Радика беше положен крстот а по него скокаа над 200 верници.

Поврзани новости