НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Бадник неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Бадник, ден пред Божик, 6 јануари (петок) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека тое а согласно со Законот за празниците на РМ.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Поврзани новости