НАЈНОВО

Македонија

Бадник, 6 јануари, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Сабота, 6 јануари 2024 година, Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Како што информира Министерството за труд и социјална политика, овој ден е неработен согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр. 21/98 и 18/07).

Од МТСП им го честитаат Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Поврзани новости