НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Велики петок неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, понеделник за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празници, петок, 14 април 2023 година, Велики Петок, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Понеделник, 17 април 2023 година, вториот ден на Велигден според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед им го честита големиот христијански празник Велигден.

Поврзани новости