НАЈНОВО

Битола инфо

Вечерва Битола еден од двата најзагадени градови во Македонија

Мерните станици на Министерството за животна средина покажуваат многу високо загадување во Битола. Во центарот на градот многу висока загаденост и со ПМ 2,5 и ПМ 10 честичките. Ова се мерењата од 17:00 часот.

Во истото време, исто така многу високо загадување и во индустрискиот дел на Битола, каде има податоци само за загадувањето со ПМ 2,5 честичките.

Освен Битола и Тетово е со многу високо загадување.

Поврзани новости