НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Влада: Во изминатото деноноќие произведени се 11.059 MWh електрична енергија

„АД ЕСМ на 12.04.2023 година произведe 11.059 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 8.454 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.605 MWh.
Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 3.360 MWh електрична енергија“, информираат од Влада.
* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 12.04.2023 година, додаваат оттаму.

Поврзани новости