НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Во изминатото деноноќие произведени се 11.283 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 18.04.2023 година произведe 11.283 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 5.097 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.186 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 1.680 MWh електрична енергија.

Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 18.04.2023 година.

Поврзани новости