НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Во изминатото деноноќие произведени се 10.559 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 17.04.2023 година произведe 10.559 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 4.887 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.672 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 1.680 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 17.04.2023 година.

Поврзани новости