ВестиМакедонија

Во мај уште еден неработен ден, се паѓа во среда

Овој месец мај ни претстои еден неработен ден. Во согласност со Законот за празниците на Република Македонија неработен ден за сите граѓани ќе биде 24 мај, денот на сесловенските просветители Кирил и Методиј.

Празникот во чест на големите учители се паѓа во среда.

За припадницте на влашката заедница неработен ден е 23 мај (вторник) – Национален ден на Власите.

Поврзани новости