НАЈНОВО

Прилеп инфо

Градоначалникот Јовчески во посета на прво роденото бебе во Прилеп

Денес Градоначалникот Борче Јовчески ги посети мајката и бебето во Градската болница во Прилеп.

Некаде еден час по полноќ на одделението за гинекологоја и акушерство при ЈЗУ Општа Болница ,,Борка Талески”, се роди првото бебе во новата година.

– Утринава ги посетив мајката и бебето и во името на Општина Прилеп им подарив штедна книшка со 15.000 денари, како и други подароци за бебето.
На родителите им ја честитав нивната втора радост со желби за прекрасно детство и многу здравје, среќа и успех!
На вработените во ЈЗУ Општа Болница ,,Борка Талески” им ја честитав Новата година, им посакав да им биде многу бериќетна и да ја поминат во добро здравје, со многу успеси и просперитет на сите полиња! – истакна градоначалникот Борче Јовчески.

Поврзани новости