НАЈНОВО

ВестиЕкономија

Денеска започнува исплата на априлските пензии

Денеска почнува исплатата на пензиите кои од минатиот месец се покачени за 8,4 проценти.

Исплатата ќе оди по следниот редослед, први ќе добијат оние кои кои добиваат пензија во висина до 11.000 денари, исплатата ќе ја добијат на 25.04.2023 година (вторник);

За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши на 26.04.2023 година .; За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 27.04.2023 година. и За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата да се изврши на 28.04.2023 година.

Поврзани новости