Астрологија

Добро држете се, пристигнува ретрограден Меркур: Овие четири знаци ќе се „фаќаат за глава“

Меркур, планетата на логичното размислување, се движи кон ретроградниот Јарец на 13 декември и ќе продолжи со тоа темпо до 3 јануари 2024 година.

Меркур, планетата на комуникација, анализа и патување, кога се ретроградно се движи кон Јарец, може да влијае на начинот на кој размислуваме, комуницираме и планираме.

Во овој период можно е да дојде до недоразбирања во комуникацијата. Луѓето може да имаат тенденција да се изразуваат импулсивно или без доволно размислување, што може да доведе до конфузија или несогласувања.

Ретроградниот Меркур ќе донесе проблеми во комуникацијата за сите знаци, а најмногу ќе ги погоди Овенот, Јарецот, Вагата и Ракот. Еве на што треба да повнимаваат знаците во наредниот период:

Сериозност
Јарецот е сериозен, одговорен и фокусиран на целите. За време на ретроградниот Меркур во овој знак може да се очекува зголемена сериозност во комуникацијата. Луѓето можеби се склони да ги разгледуваат темите подлабоко и да ги изразат своите мисли со акцент на практичноста.

Деловни планови
Јарецот е поврзан со деловните и кариерните аспекти на животот. Ретроградниот Меркур во овој знак може да донесе потреба од ревидирање на деловните планови, цели и стратегии. Можеби ќе има потреба да се преиспита професионалното дејствување.

Зголемена одговорност во комуникацијата

Јарецот е одговорен знак, па во овој период можеме да очекуваме зголемена одговорност во комуникацијата. Важно е да бидете внимателни во изразувањето и да преземете одговорност за вашите зборови и постапки.

Анализа на минатите дејства
Ретроградниот Меркур често носи можност за интроспекција. Во Јарец, ова може да вклучува анализа на минатите постапки, особено во контекст на кариерата и амбициите. Размислувањето за минатите одлуки може да помогне да се постават темелите за идните активности.

Поврзани новости