НАЈНОВО

ВестиСвет

До каде оди нечовечноста: Вознемирувал бездомничка, ја прскал со вода за да ја избрка од пред неговиот излог! – Застрашувачко видео

Нечовечнста за жал е сеприсутна во светот. Злобата, лакомоста, бескрупулозноста, надменоста и комплетното апстрахирање на она што се нарекува емпатија е нешто то е се повеќе својственп за она нешто кое некогаш го нарекувавме ЧОВЕК.

Токму тоа го потврдува видеото каде еден господин, сопственик на уметничка галерија во Сан Франциско бил изреволтиран од присуството на една бездомничка пред неговиот излог.

Имено, веројатно не бил потребен само збор, па „господинот“ го приклучил цревото на славината и почнал да ја прска со вода несреќната жена која се обидувала да се одбрани од млазот.

Иако таа се извинила и рекла дека веднаш ќе се пресели, тој не престанал да ја прска. Ова видео набрзо стана вирално на социјалните мрежи и предизвика бес кај корисниците.

Видеото може да го погледнете тука.

Поврзани новости