НАЈНОВО

Битола инфоВести

„Златната“ Оливера е спортист на Битола, Еурофарм Пелистер најдобра екипа

Светската шампионка во стрелаштво, Оливера Наковска-Бикова е прогласена за спортист на Битола за 2022 година. Блескавата година во која освои европска и светска титула и го оствари најдобриот резултат во кариерата ѝ го донесоа второто признание за најдобар спортист во својот град на „златната“ Оливера.

Веднаш зад неа на листата се ракометарот Костески и кошаркарот Караџовски.

Најдобри спортисти на Битола за 2022 година:
1. Oливера Наковска Бикова – светски првак – стрелаштво
2. Ненад Костевски – РК Еурофарм Пелистер
3. Димитар Караџовски – КК Пелистер
4. Петар Атанасијевиќ – РК Еурофарм Пелистер 2
5. Христијан Илиевски – МК Пелистер
6. Леа Бошевска – КK Самурај
7. Божидар Пецаковски – ББФК Палјо
8. Моника Босилковска – ЖРК Пелистер
8. Jана Стефановска – АК Олимп
9. Илија Ристевски – КБК Енерџи
9. Јовче Даскаловски – Екстрејм-бајк клуб Пелистер
10. Никола Наумовски – ФК Пелистер
10. Оран Шакировски – БК Пелистер

Најдобри клубови за 2022 година:
1. РК Еурофарм Пелистер
2. КК Пелистер
3. Кугларски клуб Пелистер
3. Билијард клуб Лонгиони

Награди за животно дело освоија боксерската легенда Ристо Димитровски и некогашниот ракометар и тренер на Пелистер. Цане Крстевски.

Поврзани новости