НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Изминатото деноноќие произведени 18.568 MWh, немаше увоз на електрична енергија од странство

АД ЕСМ на 08.01.2023 година произведе 18.568 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, информираат од Владата.

Во Термоелектраните произведени се 12.070 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.498 MWh.

-Во изминатото деноноќие АД ЕСМ не набави електрична енергија од странство. Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 08.01.2023 година, соопштија од Владата.

Поврзани новости