НАЈНОВО

Битола инфоВести

Концерт на “Пијан Славеј” во Битола

Битолскиот театар овој понеделник ќе биде место на новата македонска шансона со концертот на ПИЈАН СЛАВЕЈ. ПИЈАН СЛАВЕЈ е паралелен проект на Бранислав Николов фронтменот од бендот “Фолтин”, кој заедно со Пеце Трајковски, Славчо Јовев и Андреа Мирческа е директен обид да се креира една нова македонска шансона, која инстинктивно го осовременува стариот вкус на музичката поезија од шеесеттите и седумдесеттите години на минатиот век. Јасната визија на Пијан Сла…

Поврзани новости