НАЈНОВО

Македонија

Машко бебе е првото родено во 2024 година, се роди на скопска Гинекологија

Точно на полноќ се роди првото бебе во 2024 година во Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство во Скопје. Бебето е од машки пол, тешко е 3.760 грама, долго е 52 сантиметри и е родено со апгар 10/10. Во првите 15 минути од Новата година на ГАК се родија три бебиња.
Како што информираат од Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство, породувањето беше извршено по природен пат. Дежурната екипа на ГАК на чело со проф. д-р Горан Димитров ја породи 34-годишната родилка Наташа Стефковска од Скопје.

На новороденчето му посакуваме добро здравје и среќно детство, се наведува во соопштението.

Поврзани новости