НАЈНОВО

ВестиЕкономија

МТСП: Во тек е етапната исплата на февруарските пензии

Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите што не користат картички ќе се реализира во четири групи според висината на пензијата:

• за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 27.2.2023 година (понеделник);

• за пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 28.2.2023 година (вторник);

• за пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 1.3.2023 година (среда) и

• за пензии со висина над 18.001 денар, исплата да се изврши на 2.3.2023 година (четврток).

Пензионерите што користат платежна картичка поврзана со сметката на која се префрлува пензијата со парите може да располагаат од 27 февруари (понеделник). Тие може да си ја подигнат пензијата на банкомат, да ги користат средствата за плаќање во трговската мрежа или за електронски плаќања.

Поврзани новости