НАЈНОВО

ВестиМакедонија

На Токсикологија примени 22 пациенти во алкохолизирана состојба

На Клиниката за токсикологија на новогодишната ноќ биле примени 22 пациенти во алкохолизирана состојба, од кои најмладиот имал 14 години.

Ридван Бајрами, директор на Клиниката за токсикологија изјави дека на клиниката синоќа биле примени шест жени и 16 мажи во алкохолизирана состојба.

– За жал, доминира младата популација, малолетници од 14 до 18 години. Сите биле третирани во амбуланта и пушетни на домашно лекување, рече Бајрами.

Поврзани новости