Мек, кремаст и неодолив чоколаден десерт со бисквити и крем.
Состојки:
300 g бисквити (плазма или слични)
500 ml млеко
2 пудинга од ванила
4 лажици шеќер
100 g путер
100 g чоколадо за готвење
Малку рум арома (по желба)
Шлаг или изматена слатка павлака за одозгора
Подготовка:
1. Во тенџере загреј го млекото и додај го пудингот измешан со шеќер и малку млеко.
2. Вари додека да се згусне, па тргни од оган и додади путерот и чоколадото — мешај додека се растопат.
3. Во правоаголен сад нареди ред бисквити, па прелиј со половина од кремот.
4. Повтори уште еден ред бисквити и крем.
5. Остави да се излади, потоа премачи со шлаг или слатка павлака.
6. Стави во фрижидер најмалку 2 часа пред послужување.
Фото: Пинтерест

