Овесна каша со лешници и јаболка – Вкусен појадок кој брзо се подготвува

0
Споделивања

Според многу нутриционисти, појадокот ја игра најважната улога во денот. Доколку сте во потрага по совршена рецепта што не само што ќе ги задоволи вашите апетити и ќе ви ја даде посакуваната енергија, туку барате и нешто што брзо се подготува, прочитајте го рецептот подолу.

Состојки:

– 1 шолја овесна каша

– 2 шолји млеко или вода

– 2 помали јаболка

– 1 лажичка цимет

– 2 лажици мед

– прстофат сол

– печени лешници

Подготовка:

Гответе овесна каша во млеко додека смесата не зоврие, намалете ја температурата, додадете прстофат сол и варете на тивок оган уште пет до 10 минути, додека не стане кремаста.

Во готовата овесна каша додадете цимет и мед, па измешајте.

Додадете едно рендано јаболко, а другото исечкајте го, па ставете го врз кашата.

На крај посипете со сечкани печени лешници.

0
Споделивања
Exit mobile version