НАЈНОВО

Битола инфо

Одржан третиот по ред хуманитарен турнир во бељот “Битолски Бељотџија”

Во неделата на 28.05.2023 во Голд Фелициа се одржа третиот по ред хуманитарен турнир во бељот “Битолски Бељотџија” организиран од Ротаракт клубот од Битола.

Меѓу 32-те екипи учесници Евротип како подджувач на настанот зеде учество со свој тим на турнирот, а тука беа и Голд Слот и Голд Фелиција како и многу други учесници од битолските компании.

Наградени беа најдобрите 3 тимови, а како победници на крајот беше тимот на СН Сервис.

Турнирот станува традиционален и интересот од година во година е се поголем, со што хуманитарниот карактер на бељотџиите е видно изразит.

Собраните средства ќе бидат донирани во зоолошката градина во Битола истакнаа од Ротаракт клубот.

Погледнете дел од турнирскиот амбиент и убавата атмосфера во Голд Фелициа на следната фотогалерија:

Поврзани новости