НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Пазарните инспектори во акција по угостителските објекти, 56 казни за пушење во затворен простор

Од 10 до 14 јануари пазарните инспектори извршиле 200 инспекциски надзори, а издадоа 56 прекрошни налози за непочитување на Законот за заштита од пушење. Казните за овие прекшоци, пушење во затворени простории во угостителски објекти, се од 2.000 до 4.500 евра, а за одговорното лице од 500 до 1.000 евра.

Казна е предвидена и за гостинот кој пушел во затворена просторија во некој ресторан или кафуле – од 100 до 300 евра во денрска противвредност.

Од Државниот пазарен инспекторат најавуваат дека ќе продолжат со контролите.

Поврзани новости