НАЈНОВО

Македонија

Пендаровски ќе одликува шест македонисти

Претседателот на државата Стево Пендаровски денеска на свеченост во Музејот на македонската борба за самостојност ќе одликува шест македонисти со Медал за заслуги за Република Македонија.

Како што соопшти Кабинетот на Претседателот, ќе бидат одликувани македонистите Златко Крамариќ, Зузана Тополињска, Јоуко Линдстет и постхумно Јежи Русек, Кшиштоф Вроцлавски и Далибор Брозовиќ.

Поврзани новости