НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Повеќе не стигнуваат закани за бомби на мејловите на училиштата

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски денеска информираше дека повеќе не стигнуваат закани за бомби на мејловите на училиштата низ државата.

Тој потенцира дека истрагата ќе заврши во зависност од завршувањето на вештачењето.

-Ниту едно откривање на кривично дело не може да биде детермирано со временска рамка, ниту во минути, денови или недели. Многу е важно да имате квалитетно завршена работа и тоа што ќе го поднесете да биде поткрепено со докази, рече Спасовски како одговор на новинарско прашање.

Министерот смета дека дојавите за бомби и предизвикување на страв и нетрпеливост меѓу населението мора да биде кривично дело „тероризам“.

-Еден добар дел од овие закани, во јануари оваа година, ќе бидат затворени додава Спасовски.

Поврзани новости