НАЈНОВО

Прилеп инфо

Прилепчанец во дворот пронашол три неексплодирани експлозивни направи, безбедно се отстранети

На 15.05.2024 во ОВР Прилеп, М.Н.(56) од с.Канатларци пријавил дека во дворното место во с.Канатларци пронашол три неексплодирани експлозивни направи.

Пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување Битола безбедно ги подигнал, при што било констатирано дека станува збор за една артилериска граната од 105 мм, една минофарлачка граната од 75мм и една рачна бомба кои потекнувале од Првата светска војна.

Поврзани новости