НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Собранието изгласа- повратот на ДДВ се зголемува на 2.100 денари

Првите зголемени суми, корисниците на апликацијата „Мој ДДВ“ ќе ги добијат со исплатите во мај за скенираните фискални сметки издадени во периодот јануари – март 2023 година

Повратот на Данокот на додадена вредност на граѓаните со скенирање фискални сметки преку апликацијата „Мој ДДВ“ се зголемува од 1 800 на 2 100 денари за еден квартал.

Пратениците попладнево ги изгласаа законските измени со кои се зголемува лимитот, а за веста на социјалните мрежи извести и директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска.

Владата ги подготви законските измени во декември.

Поврзани новости