НАЈНОВО

ВестиСвет

Торнадо во Франција: „Сè леташе, сè е уништено“

Селото Понтерион во Франција во четвртокот го погоди торнадо кое предизвика голема материјална штета.

Мештаните велат дека торнадото „се спуштило“ врз нив околу 17 часот.

„Се леташе. Целото село, сите автомобили беа уништени“, вели еден жител на Понтарион.

Во селото живеат околу 360 жители, а пожарникарите примиле повеќе од 150 повици.

Поврзани новости