НАЈНОВО

ВестиПрилеп инфо

Традиционално “Прилепските мечкари” домаќини во Св. Ѓорѓија

Денес е “Чист Понеделник”, денот после Прочка.

Традиционално во организација на здружението “Прилепски мечкари” препознатливиот бренд на карневалот и домаќините во манастирот ” Свети Ѓорѓија” се одржува заеднички ручек со посна трпеза(бел грав без масло), во присуство на голем број Прилепчани.

Со денешен ден започнуваат големите Велигденски пости, за многу години…

Поврзани новости