НАЈНОВО

ВестиПрилеп инфо

ФОТО: Прилеп во Април е магичен – Расцветаа јапонските цреши кои се пролетен симбол на градот

Секоја пролет на популарната „Цветна улица“ во градот под Марковите кули кога јапонските цреши ќе расцветаат ги воодушевуваат прилепчани и посетителите..

Магијата од розовиот цвет ја има и во парковите во центарот на Прилеп. Богатиот цвет на црешата кој е еден од најубавите во природата, прошетките под црешите и утринското кафе во чаршијата, создаваат убави чувства кај граѓаните.

Јапонските цреши се користат како солитер на зелените површини, во групи, или како улично дрво, а ефектот кој што се постигнува ги прави најпосакувани за садење на јавните површини.

Розевиот цвет на овие раскошни дрвца му дава посебна убавина на градот од средината на април, па речиси до крајот на месец мај.

[su_custom_gallery source=”media: 203426,203420,203425,203424,203417,203418,203415,203422,203421,203419,203423,203416″ limit=”100″ link=”lightbox” target=”blank”]

Поврзани новости