НАЈНОВО

ВестиМакедонија

Хакиран системот на ФЗО

Системот за Е-услуги на Фондот за здравствено осигурување(ФЗО) во моментов е недостапен. Од ФЗО вчера известиле дека се работи за технички проблем на серверите и дека се работи на дијагностицирање на проблемот.

Системот служи за граѓаните да можат да го проверат своето здравствено осигурување, изборот на матичен лекар, додека самите вработени во здравството преку него можат да ги проверуваат информациите за своите пациенти и други услуги.

Поврзани новости