НАЈНОВО

Македонија

Јануари и Февруари големи снежни врнежи во Македонија

Според најновите ажурирања на нумеричките модели, во јануари и во февруари во поголем дел од Балканскиот Полуостров, како и во Македонија ќе има врнежи од снег кој ќе бидат натпросечно високи и невообичаени за нашиот дел од континентот, информира метеорологот Славчо Попоски.

„Дури локално се очекуваат и екстремни количества на снег, а тоа може да се погледне и на следната метеоролошка карта:

Значително помалку снег ќе има само во Хрватска и во Словенија, а најпогодени би требало да бидат Босна и Херцеговина, Црна Гора, поголем дел од соседна Србија, Бугарија и нашата Македонијa“ вели Попоски.

Поврзани новости