НАЈНОВО

ВестиПрилеп инфо

„Prilep OUTLET Weekend“ на 17ти и 18ти февруари

Прилепската чаршија се подготува за еден од најголемите шопинг настани „Prilep OUTLET Weekend“, планиран на 17-ти и 18 февруари. Во шопинг настанот се вклучија над 200 продавници од прилепската чаршија: бутици за облека и обувки, детски бутици, парфимерии, кафетерии, продавници за бела техника… а, се добредојдени и сите останати трговци и угосители во Прилеп.

Идјата е Прилеп да претставува голем шопинг центар, шопинг мол на отворено, каде купувачите од сите градовн на Македонија ќе уживаат во шопинг попустите до 70% кои ќе ги понудат трговците, во интересните забавни содржини кои ќе се случува во старата прилепска чаршија кај Саатот, во центарот на Прилеп на плоштадот„ Методина Андонов –Ченто„ и на плоштадот „Итар Пејо“, а за најсреќните купувачи ќе следат и вредни награди .

Со цел купувачите да знаат каде да пазарат, продавнците кои се дел од настанот ќе бидат обележани со посебен ознака, велат организаторите. „Нашиот амблем е „мајмунче„,.Знаменцето со „мајмунче на шопинг„ и постер ќе ги краси нашите продавници и тоа ќе биде препознатлив знак. А, за муштериите ќе има попусти на секој чош„- велат прилепские трговци.

Настанот „Prilep OUTLET Weekend“ е поддржан од Локалната Самоуправа на Општина Прилеп. Во инетерес на посетителите и купувачите, градот ќе обезбедува паркинг простор за сите кои ќе пристигнат во Прилеп со своите автомобили, по цена на дневен билет за паркинг, 50 ден.

Градот и прилепската чаршија предвидуваа и други изненадувања за сите посетители и купувачи кои на 17ти и 18ти ќе го посетат Прилеп на „Prilep OUTLET Weekend“, а сите случувања од настанот ќе бидат објавувани на специјало креираната фан страна https://www.facebook.com/profile.php?id=100089628293137

Поврзани новости