НАЈНОВО

ЖивотМода и убавина

,,Алпско плава“ е најбараната боја на коса оваа зима

За сите оние кои ја сакаат зимата и студените снежни денови, се појави нов тренд на боја на коса кој станува се попопуларен – алпска плава.

Alpine Blue е целосно ладна нијанса на сина боја која одговара на сите тонови на кожа, фризури и должини.

Ледено руса боја на коса која изгледа и се чувствува снежно како и скијачките патеки на кои би сакале да скијаме, зрачи со вибрации на ледената кралица.

Се разбира, овој тон не е нешто ново, а ледените русокоси ги има насекаде оваа година, но како што станува се поладно, така и температурата на трендовската боја на косата паѓа заедно со неа.

Alpine Blue е целосно ладна нијанса на сина боја која одговара на сите тонови на кожа, фризури и должини. Замислете ги само скандинавските бели падини – вели познатиот фризер Џејсон Колиер и предупредува: – Но и таквата коса е обврска, особено ако не сте природно плавуши. Таквата фризура трае кратко доколку имате темна коса. Добивањето на оваа руса коса е процес и може да потрае повеќе сесии, па затоа би советувал дополнително да се грижите за вашата коса за време и по сесиите за белеење.

Затоа сепак размислете околу оваа идеја доколку сметате дека немате доволно време да се посветите на оваа фризура и да ја негувате.

Поврзани новости