НАЈНОВО

ОстанатиСпорт

Втор меѓународен меморијален пинг-понг турнир „Илија Карески“ во Прилеп

На 11. и 12. февруари по втор пат се организира Меѓународен меморијален турнир во пинг-понг “Илија Карески” во Прилеп.

Илија Карески е истакнат пингпонгар, еден од основачите на овој спорт во Македонија, поранешен претседател и тренер во пингпонгарскиот клуб Младост 96 од Прилеп.

Исто така тој беше селектор на македонската репрезентација на повеќе балкански и европски првенства, како и на Олимписки младински игри.

Поврзани новости