НАЈНОВО

Здравје

Изберете го вистинскиот: Еве кој чај најмногу му одговара на вашето тело според крвната група

Чајот се смета за најздрав пијалок во светот, а навиката за пиење чај потекнува од античко време. Сепак, секое растение има различно влијание врз нашиот организам и затоа е добро да го изберете вистинското, кое најмногу одговара на вашиот организам и неговите потреби.

Крвна група А

Станува збор за емотивни и аналитички луѓе кои силно реагираат на стрес. Кафето нема да им наштети на нивното здравје, но постојат билни замени кои организмот многу подобро ќе ги прифати. Луѓето со крвна група А треба да пијат:

– Зелен чај
– Чај од јасмин
– Комбинација од зелен чај и јасмин
– Чај од невен
– Чај од мајчина душица
– Мешавина од невен и мајчина душица

Крвна група Б

Луѓето од оваа крвна група обично имаат побавен метаболизам, па се склони кон дебелеење, несоница и хроничен замор. Имаат силен дигестивен систем на кој дополнително можат да им помогнат и чаевите.

Луѓето со крвна група Б треба да пијат:

– Роибос чај ​​или црвен чај
– Зелен чај (млад)
– Чај од маточина
– Чај од жалфија
– Чај направен од бозел
– Мешавина од маточина, жалфија и анасон

Крвна група АБ

Луѓето од оваа крвна група се многу интуитивни и одлично се справуваат со стресот. Сепак, нивната „Ахилова пета“ е нивното либидо. Припадниците на оваа крвна група треба да избегнуваат кафе и да го заменат со чај.

Луѓето со крвна група АБ треба да пијат:

– Чај од нане
– Зелен чај
– Мешавина од нане и зелен чај
– Жолт чај
– Чај од божур
– Чај од брусница

Крвна група 0

Луѓето од оваа крвна група треба да избегнуваат млеко и глутен. Иако се многу отпорни на стрес, нивниот проблем се стомачните проблеми предизвикани од зголемената киселина во желудникот. Ниту кафето не ја радува оваа крвна група.

Луѓето со крвна група 0 треба да пијат:

– Чај од ѓумбир
– Чај од женшен
– Мате чај
– Зелен чај Сенча

Поврзани новости