ЖивотМода и убавина

Малку поинаква шминка за вечерните излегувања

Дамите знаат дека шминката е најважниот детал, а може да се рче и неизбежниот аксесоар без кого не може да „помине“ моднат комбинација. За комплетниот изглед и за целото да биде се, треба посебно внимание и нега на лицето, а потоа следи шминката како „finish“.

„Smokey eyes“ е добро познатиот стил, а во продолжение погледнете неколку идеи околу малку поинаква варијанта со тоа што ќе додадете и ќе ја потенцирате и истакнете сенката и на долниот дел на окото. Ефектот е зголемување на окото и секако изглед кој сигурно ќе биде забележан.

Поврзани новости