ЖивотПсихологија

Научи, сфати, примени! – Мотивациски стихови и животен плус совет или потсетување

НАУЧИ како да се движиш по ивица дури другите те гледаат!

БЕГАЈ како од чума од човек што потајно е ѓавол и него во убав лик го претставува!

СФАТИ дека животот е краток и заклучи по тоа дека веќе си ја прочитал оваа реченица.

РАЗМИСЛИ што сакаш од човекот што го гледаш во огледало.

НЕ ИМ СУДИ за нивната злоба, побарај ја во тебе и поправи го проблемот.

НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈ ЛЕСНО од буќетот цвеќе што венее. Истури му вода, нахрани го, прати му сонце и потоа пак…

НАУЧИда се движиш по ивица додека другите гледаат! Нека им мириса! Нека им се гледа! Ако сакаат цвет од буќетот, или ќе те прашаат или ќе пробаат да те сопнат.

Поврзани новости