НАЈНОВО

КиноКултура

Објавен трејлерот за македонскиот филм „Преекспонирано“ – во кино салите веќе од следната недела

Објавен трејлерот за македонскиот филм „Преекспонирано“ на режисерката Елеонора Венинова кој од 27. април ќе се прикажува во македонските кина.

Филмот е драма делумно инспирирана од вистински настани.

-Приказната, како и останатите мои филмови има личен момент и говори за брачна двојка која престојува во викенд куќа во Охрид и нивниот мир и брачна идила е нарушена од тинејџерка, која е ќерка на нивни блиски пријатели. Тие двајца ќе се доведат во ситуација да го преиспитаат својот брачен живот, вели режисерката Елеонора.

Улогите ги толкуваат: Камка Тоциновски, Благој Веселинов, Сара Климовска.

Поврзани новости