НАЈНОВО

КултураФилм

Овој актер ќе го замени Расел Кроу во продолжението на „Гладијатор“

Deadline објави одлична вест. Според неговите информации, режисерот Ридли Скот подготвува продолжение на неговиот иконски филм, речиси 22 години по неговата премиера. Згора на тоа, главниот актер на филмот веќе е пронајден да ја преземе улогата на Расел Кроу.

Според првите информации објавени во американскиот печат, дејството на ова продолжение на Гладијатор ќе се одвива неколку децении по смртта на Максимус, односно по првиот филм. Ќе го запознаеме ликот на Луциус, синот на Лусил. Улогата на Лусиус ќе ја игра ирскиот актер Пол Мескал, кој ја доби наклонетоста на Ридли Скот, во конкуренција на повеќе познати актери како Тимоти Шаламе или Мајлс Телер.

Филмот моментално е во фаза на доработка, па не е познат датумот на премиерата. Веројатно ќе поминат уште неколку години пред да оди во кино. Затоа бидете трпеливи.

Поврзани новости