НАЈНОВО

КултураФилм

По само една сезона, Нетфликс ја откажа популарната серија

Стриминг сервисот Нетфликс ја откажа серијата 1899 по само една сезона, која заврши со голем пресврт, чиј конечен исход, очигледно, никогаш нема да го дознаеме.

„Со тешко срце мораме да ви кажеме дека 1899 година нема да се обнови“, објавија на Инстаграм коавторите на серијата Баран Бо Одар и Жантје Фрис, како што објави Total Film.

„Посакуваме да го завршиме ова неверојатно патување со втора и трета сезона како што направивме со Dark. Но, понекогаш работите не излегуваат како што сте планирале. Таков е животот. Знаеме дека ова ќе разочара милиони фанови. Но, сакаме да ви се заблагодариме од се срце што бевте дел од оваа прекрасна авантура“, се вели во заедничката изјава.

Серијата беше објавена на Нетфликс на 17 ноември и го следи судбоносното патување на Керберос, пароброд со имигранти што ја напушти Европа за Њујорк на крајот на 20 век. Сепак, последната епизода од првата сезона заврши со голем пресврт, чиј конечен исход, очигледно, никогаш нема да го дознаеме.

https://www.youtube.com/watch?v=p7OUQ9U2qIw&t=151s

Поврзани новости