НАЈНОВО

ЖивотПсихологија

Цитати и мисли за добрината и хуманоста

Да се потсетиме што е човечност. Да се потсетиме што е љубов, хуманост. Да се потсетиме дека добрината е најубавата облека што ќе ја облечете.

Подолу прочитајте и неколку цитати од големи прочуени имиња кои зборуваат за добрината.

-Добрината не се раѓа од големината, туку големината од добрината.
Атенај

-„Ако не можеш да нахраниш 100-тина луѓе, нахрани само еден човек.“ – Мајка Тереза

Добрината е убавина во своето најдобро издание.
Кристофер Марлоу

Таму каде што постои љубов, таму постои и живот.Махатма Ганди

– Добрата личност може да направи и друга личност да стане добра; тоа значи дека добрината развива добрина во општеството; и другите стануваат добри.
Бумибол Адулјадеј

Поврзани новости