НАЈНОВО

КултураНастани

Во Офицерскиот дом се одржа манифестацијата „Креативна млада Битола“

На платото пред Офицерскиот дом во Битола денеска се одржа манифестацијата „Креативна млада Битола“ во организација на Културно информативниот центар-Битола.

На манифестацијата „Креативна млада Битола“ учествуваа голем број на ученици и наставници од основните и средните училишта од Битола коишто на најдобар можен начин ја покажаа нивната креативност.

Младите битолчани цртаа, рецитираа, глумеа, пееја, изработуваа дела во глина.

-На оваа манифестација што за првпат се организира во Битола, младите битолчани ја покажаа моќта на креативноста. Креативноста на младите е наша стратешка и програмска цел. Битолските основци и средношколци нивните креативни презентации од областа на поезијата, прозата, ликовната уметност, музиката и бројни други креации, ги создаваа под менторство на нивните професори и наставници. Овој настан е дел од меморандумот за соработка која КИЦ Битола и претставниците на средните битолски училишта ја потпишаа пред два месеца, а која веќе донесе неколку соработки и отвори можност за креативно претставување на младите во Битола-истакна на манифестацијата директорката на КИЦ-Битола, Лили Бошевска.

Поврзани новости