НАЈНОВО

ЗабаваЗанимливости

Кога стресот за свадбата ги преминува границите – Џиновска торта во која младенците буквално влегоа внатре

За жал садбените веселби полека стануваат кич, неконтролирано и беспотребно трошење на пари само за неколку часови центар на внимание и претворање на денот во спектакл. За жал се повеќе се храни егото и се прославува суеатата, наместо љубовта.

Веројатно токму од таа потреба за внимание, (што се надеваме дека не е така и ова е само луда идеја), овие младенци за нивната свадба, имаа џиновска торта во која буквално влегоа внатре.

Така, наместо класична свадбена торта, една двојка решила својата свечена церемонија да ја круниса со торта која наликува на мал замок, по која весело и насмеано чекорат, мавтајќи им на сите присутни гости, кои воодушевени ја снимаат и фотографираат сите со нивните телефони.

Но, тоа не е се, бидејќи таму каде што има ваква торта, не може да се конзумира ниту на класичен начин… Така овие младенци, наместо традиционално да ги исечат на парчиња, колачот го гребеле со вилушка… од многуте ѕидови!Сепак, за љубителите на слатки десерти, ова е вистинско доживување, па се помалку од тоа, би било вистиснко разочарување.

Поврзани новости